Bæredygtighed

Hos garntosse mener vi det er vigtigt at passe på vores klode og kæmpe for en bedre og mere grøn fremtid for os alle og alle kommende generationer.

 

Vi prøver derfor hele tiden at finde nye tiltag, som gør vores virksomhed mere grøn og på trods af at vi er en lille virksomhed, tror vi på at lidt kan gøre meget. Vores overbevisning er, at hvis vi alle bare gør en promille mere end sidste måned, har vi i fællesskab taget et kæmpe skridt for vores klode.

 

  • Når du handler ved garntosse, enten i butikken eller i webshoppen, får du dine varer i genanvendt materialer.
  • Vi bruger poser i butikken af genanvendt plastik.
  • Du får tilsendt dine varer fra webshoppen, enten i poser af genanvendt papir eller genanvendt plastik.
  • Vi anvender forsendelsesposer der er FSC certificeret og Ethical Pack mærket
  • I nogle tilfælde, genanvender vi en papkasse, som vi har fået tilsendt varer i fra vores leverandører, for at genanvende en helt perfekt papkasse.
  • Vores papir forsendelses poser, kan genanvendes til returnering, eller gemmes, hvis du selv skal sende en anden pakke en dag.
  • Vores klistermærker er af genbrugspapir.
  • Den pakketape vi bruger er miljøvenlig.
  • Køber du små varer som knapper, anvender vi små poser af genbrugspapir eller genbrugsplastik.

Vi sender derfor aldrig dine varer i ny produceret papkasser, fordi hver enkelt ny produceret papkasse, både belaster miljøet og kræver fældning af flere træer.

 

Hvad er FSC certificering?

Du finder FSC-mærket på produkter af træ og papir, som du kan købe med god samvittighed.

Det kan du, fordi der i en FSC-skov ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordenlig sikkerhedsudstyr og løn.

Vores papirposer er desuden fremstillet i Europa, som formindsker transporttiden og Co2, hvor andet bliver fremstillet i Asien.

 

Hvorfor bruger vi plastik hos garntosse?

Fordi plastik er uundgåeligt i den verden vi lever i. I mange industrier er det umuligt ikke at anvende plastik og mange SKAL anvende plastik, som for eksempel medicinindustrien.

Så derfor når vi lever i en verden, hvor plastik er uundgåeligt, er det nødvendigt at lave en industri, som kan genanvende alt vores plastik, frem for at det ender i verdenshavene.
Som forbruger skal du derfor øge efterspørgslen på genanvendt plastik.

Vores plastposer er fremstillet af 100 % genbrugsplast, som kan omsmeltes til ny plast ved bortskaffelse.
Plastmaterialet består af typen LDPE plast som omdannes til kuldioxid og vand, når posen bortskaffes på forbrændingsanlægget. Posen indeholder ingen tungmetaller eller lign. naturskadelige stoffer.
Poserne er fremstillet i Danmark på dansk fabrik.

 

Men ikke kun vores emballage er bæredygtig. Vi forhandler nemlig også garn som gør en indsats for vores klode.

Permins garner er alle oeko-TEX certificeret.

Lana Grossa garner har mange garner som er GOTS certificeret og arbejder hele tiden på, at få flere af deres garner certificeret. Men da dette er en langsommelig proces, har de flere garner, som lever op til certificeringen, men som ikke har fået stemplet endnu. Men de kommer løbende over de næste år.
De har desuden også garn som er lavet af genanvendeligt uld. I stedet for at en produktion har en masse spild materialer, bliver de i stedet spundet op til nyt genanvendt uld.
Mange garn mærker bruger polyester i deres garner, for at gøre garnet mere stærkt, det bliver spundet sammen med fiberen, men problemet med dette er, at det afgiver mikroplast, som ender i havet efter du vasker det. Men Lana Grossa spinder IKKE polyesteren sammen med garnet, men ligger det som en kerne inde i garnet. Derved afgiver det ikke mikroplast ved vask.

Derfor anbefaler Garntosse ikke køb af billige garner i syntetiske materialer, fordi det er en direkte forurenelse af vores verdens have.